Met noodcontacten kunt u een bericht sturen naar andere mensen die SMS gebruiken wanneer het alarm afgaat (rook, lekkage of bij inbraak).

Wat kan ik met hulpcontacten doen?

Met hulpcontacten kan je 4 contactpersonen instellen die ook een bericht krijgen bij een rook- of watermelding. ThuisVeilig start dan bij een melding een groepsgesprek via SMS. Zo kun je makkelijk om hulp vragen, ook als je niet thuis bent. Het is belangrijk deze mensen vooraf te vragen of jij ze ook als hulpcontact mag opvoeren. Dan weten zij dat ze berichtjes van je kunnen ontvangen. Je kunt zelf aangeven of je wilt dat er direct een groepsgesprek wordt gestart met je hulpcontacten bij een melding, of alleen als je daar zelf toestemming voor hebt gegeven. Toestemming geef je in de detailkaart van de melding of in de notificatie op je telefoon.

Hulpcontacten instellen

Hierbij de instructies voor het toevoegen van helpcontactpersonen in de HomeWizard link app.

1. Open de  HomeWizard Link app
  2. Ga naar  'Mijn huis' tabblad rechtsonder op het scherm. (automatisch bij openen app)
  3. Ga naar de 'Huisinstellingen' door op het tandwiel icoon te klikken in de rechterbovenhoek.
  4. Ga naar "Hulpcontacten"
  5. Je bent nu het het  "Hulpcontacten" scherm.
    • Selecteer "Mijn contactgegevens" om je eigen persoonlijke gegevens in te voeren.
      • Persoonlijke gegevens zijn.
        • Naam
        • Land
        • Mobiele nummer (of kies een telefoonnummer uit uw contactenlijst)
        • Taal
      • Druk op 'Opslaan' om uw persoonlijke gegevens te bewaren.
    • Druk op "Voeg hulpcontact toe" om een hulpcontact toe te voegen.
      • U bevindt zich in 'Nieuwe hulpcontact' venster. Voer op dezelfde manier als contactgegevens de persoonlijke gegevens in van uw helpcontactpersoon.
        • Persoonlijke gegevens zijn.
          • Naam
          • Land
          • Mobiele nummer (of kies een telefoonnummer uit uw contactenlijst)
          • Taal
        • Druk op 'Opslaan' om uw persoonlijke gegevens te bewaren.
      • Er kunnen maximaal 4 hulpcontacten worden toegevoegd.
    • Kies wanneer u uw hulpcontactpersonen wilt inlichten bij een alarm.
      • Meteen bij een alarm
      • Na 2 minuten bij een alarm
      • Na mijn goedkeuring
    • Druk op "Test hulpcontacten" om een SMS tekstbericht te versturen om te verifiëren dat iedereen een bericht kan ontvangen. Het kan enige tijd duren voordat het bericht arriveert, afhankelijk van de netwerkprovider van de telefoon.
  6. Gefeliciteerd, u heeft uw eigen contactgegevens toegevoegd en hulpcontacten op de HomeWizard link.

Hoe neem ik contact op met mijn hulpcontacten bij een melding?

Als je hebt gekozen om hulpcontacten direct op de hoogte te stellen bij een melding wordt er automatisch een groepsgesprek gestart als je een alarmering via de HomeWizard link krijgt. Als je hebt gekozen om hulpcontacten in te lichten na jouw goedkeuring kan je dit op twee manieren doen:

• Inlichten vanuit de notificatie

• Inlichten vanuit de app

Inlichten vanuit de notificatie

1. Schuif de notificatie naar links zodra u deze ontvangt op u toestel.
  2. Klik op ‘Bekijk
  3. Klik op ‘Informeer hulpcontacten'

Vervolgens krijg je een SMS dat er een groepsgesprek gestart is.

Inlichten vanuit de app

1. Klik op de rode kaart in de tab ‘Mijn huis
  2. Klik op ‘Informeer hulpcontacten
  3. Vervolgens krijg je een SMS dat er een groepsgesprek gestart is.