Met automatisering kunt u automatisch acties bij u thuis uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld uw verlichting inschakelen wanneer u thuiskomt en als het donker is, of u kunt al uw verlichting uitschakelen wanneer u gaat slapen. Er zijn verschillende soorten automatisering die u kunt instellen:

• Huis status Automatisering: dit is automatisering die acties uitvoert op basis van de actieve thuisstatus: Iemand Thuis, Iedereen Afwezig, Slaapstand, Vakantiestand.

• Automatiseringstaken : dit is automatisering die taken uitvoert op basis van tijd- en / of apparaat triggers per apparaat.

Huis status automatisering

Met thuisautomatisering kunt u apparaatacties uitvoeren op basis van de actieve thuisstatus. Het huis status automatisering is eenvoudig en kan op de volgende manier doen:

1. Open de 'HomeWizard link' app
  2. Ga naar 'Mijn huis' rechtsonder op het scherm. (automatisch bij openen van de app)
  3. In de het beginscherm ga naar  'Huisinstellingen' door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek te klikken.
  4. Klik vervolgens op Automatiseren’
  5. Je bent in het "Automatiseren" scherm om Huis status automatisering in te stellen..
    • Stel het gedrag van apparaten in wanneer een bepaalde huis status actief wordt.
      • Iemand Thuis
      • Iedereen Afwezig
      • Slaapstand
      • Vakantiestand

Welke apparaten ondersteunen de automatisering van huis status?

De volgende apparaten zijn beschikbaar voor Huis status automatisering;

• LED lamp
    • Smartwares XQ-lite 868Mhz Connected LED lamp XQ1600
    • Smartwares Connected E14 kaars LED lamp HW1602
    • Smartwares Connected GU10 LED lamp HW1603
  • Kleuren LED lamp
    • Smartwares Connected colour bulb HW1601
  • Energieschakelaar
    • Smartwares Energy socket
  • Dimmer
    • Smartwares Dimmer socket
  • Robot stofzuiger
    • Princess Deluxe Robot Vacuum Cleaner

Preventieve verlichting

Een apparaat dat is ingesteld als preventieve belichting, staat rond zonsondergang aan en schakelt rond middernacht uit om huisaanwezigheid te simuleren. Preventieve verlichting is ideaal voor automatisering voor Vakantiestand.

Preventieve verlichting kan alleen actief zijn in de huisstatus 'Iedereen afwezig' of 'Vakantie stand'. Wanneer het huis status 'Iemand thuis' of 'Slaapstand' aangeeft, is het niet mogelijk om preventieve belichting in te schakelen. Wanneer u een apparaat activeert in de huisstatus 'Iedereen afwezig'. Wordt het ook automatisch geactiveerd in de 'Vakantiestand'.

Automatische slaapstand

De automatische slaapmodus kan worden ingesteld op basis van een specifieke tijd wanneer er in het huis een vast patroon gaan slapen. De automatische slaapmodus wordt alleen actief als de thuisstatus "Iemand thuis" is. U ontvangt 15 minuten voordat 'Slaapstand' wordt ingeschakeld een melding. U kunt de automatische slaapmodus annuleren in deze melding voor deze dag uitstellen/uitzetten.

Automatische slaapstand instellen

Met de volgende instructies kan je automatische slaapstand instellen

1. Open de 'HomeWizard link' app
  2. Ga naar 'Mijn huis' rechtsonder op het scherm. (automatisch bij openen van de app)
  3. In de het beginscherm ga naar  'Huisinstellingen' door op het tandwiel pictogram in de rechterbovenhoek te klikken.
  4. Klik vervolgens op Automatiseren’
  5. Selecteer vervolgens  Automatische slaapstand’
  6. U bevindt zich in het scherm 'Automatische slaapstand'.
    • Schakel 'Gebruiker automatische slaapstand' in om de gewenste starttijd en eindtijd in te stellen
      • Stel de gewenste 'Starttijd' in als het patroon is dat iedereen gaat slapen.
      • Stel de gewenste 'Eindtijd' in als het patroon is dat iedereen wakker wordt.

Automatiseringstaken

Als u uw huis niet wilt automatiseren op basis van huis statussen, kunt u besluiten om een per apparaat een apparaat taken automatisering installeren. Met apparaat automatisering taken kunt u acties uitvoeren op apparaten op een specifieke tijd en / of een specifieke dag. U kunt bijvoorbeeld op weekdagen een weklamp instellen of uw tuinverlichting elke dag inschakelen van zonsondergang tot een bepaalde tijd.

How do I set up device automation tasks

Setting up a device automation task is easy:

1. Open de  'HomeWizard app'
  2. Klik onderaan het scherm op Bedienen’.
  3. Houd de tegel vast van het apparaat waarvoor u een taak wilt maken.
  4. Ga vervolgens op het bedieningspaneel van het apparaat naar'Apparaatinstellingen' door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek te klikken.
    • U bevindt zich in de apparaatinstellingen van het apparaat.
    • Kies 'Automatiseren' om naar het automatiseringsscherm te gaan.
      • Klik op 'Nieuwe taak' n kijk wat er allemaal mogelijk is.
        • Naam: Geef een gewenste naam in voor de taak.
        • Actie: Bij actie kunt u aangeven wanneer 'Aan', 'Uit' en 'Dagen' waarop de taak moet worden uitgevoerd.
          • Aan en uit kan op specifieke tijd, zonsopgang of op zonsondergang instellen.
          • Als je variëren aanzet wordt elke keer een andere tijde gekozen binnen 15 minutn van de gekozen tijd
        • Op het moment dat uw naam en actie zijn opgegeven, klikt u op 'Opslaan' om de taak op te slaan.
      • U keert terug naar de takenlijst en u ziet ook de taak die u zojuist hebt gemaakt. Keer terug of maak een nieuwe taak voor hetzelfde apparaat.
  5. Gefeliciteerd, de taak of taken zijn nu gemaakt.

The task is now added and you can later decide to change the task or add a new one for the device.

De taak is nu toegevoegd en u kunt later besluiten om de taak te wijzigen of een nieuwe toe te voegen.

• Smartwares Connected GU10 LED lamp HW1603
  • Kleuren LED lamp
    • Smartwares Connected colour bulb HW1601
  • Energieschakelaar
    • Smartwares Energy socket
  • Dimmer
    • Smartwares Dimmer socket