De beveiligingsfunctionaliteit van Link waarschuwt u wanneer een deur of raam wordt geopend wanneer het systeem actief is. Of het systeem actief is, hangt af van de huidige thuisstaat:

• Iemand Thuis - beveiligingssysteem inactief

• Iedereen Afwezig - beveiligingssysteem actief

• Slaapstand - beveiligingssysteem actief

• Vakantiestand - beveiligingssysteem actief

Hier zijn drie verschillende elementen van het beveiligingssysteem die u kunt configureren:

• Beveiligingssensoren : Welk beveiligingssensor wil je deel uit moeten maken  van het beveiligingssysteem.
  • Alarmvertraging : De tijd dat het duurt voordat het alarm geactiveerd wordt, nadat er een beveiligingssensoren is geactiveerd.
  • Alarmlichten - Welke verlichting in huis wil je gebruiken om te melden wanneer een beveiligingssensor wordt geactiveerd.

Elk afzonderlijk element wordt hieronder in meer detail uitgelegd.

Berichtgeving

Wanneer een deur wordt geopend en het beveiligingssysteem actief is, ontvangt u een melding dat de ingangsvertraging start en uw alarmlichten oranje gaat knipperen. Wanneer het alarm wordt geactiveerd, ontvangt u een melding op uw smartphone en knipperen uw alarmapparaten rood.

Je ontvangt altijd meldingen als je meldingen voor de HomeWizard Link-app hebt ingeschakeld.

Als u wilt weten hoe u meldingen werkt, raadpleegt Notificaties.

Beveiligingssensoren

Met de beveiligingssensoren kunt u kiezen welke deur / raamsensor u wilt gebruiken als onderdeel van uw beveiligingssysteem. Deze sensoren activeren het alarm wanneer het beveiligingssysteem actief is.

U kunt uw beveiligingssensoren configureren met de volgende stappen:

1. Open de  'HomeWizard link' app
  2. Ga naar  'Mijn huis' tabblad rechtsonder op het scherm. (automatisch bij openen van de app)
  3. Navigeer naar 'Huisinstellingen' door op het tandwielpictogram te tikken.
  4. Ga naar 'Beveiliging
  5. U komt nu in het scherm van het Veiligheid & Beveiliging.
    • Druk op 'Beveiligingssensoren’.
      • Schakel de sensor in met wat deel uit moet maken van het beveiligingssysteem.
        • Beveiligingssensor is beschikbaar voor de volgende apparaten;
          •  Door/windows -contact

Als u een nieuwe deur / raamsensor aan uw systeem wilt toevoegen, zie dan Door/Window sensors

BELANGRIJK

Voor een goed werkende Alarmsysteem raden we aan om een elke intree een beveiligingssensoren te plaatsen. Bij het niet plaatsen van beveiligingssensoren van elke intree kan leiden tot incorrecte werking van het beveiliging systeem.

Alarmvertraging

Alarmvertraging is de tijd die verstrijkt voordat het alarm afgaat nadat een deur of raam is geopend. Hiermee kunt u het beveiligingssysteem handmatig op uw telefoon uitschakelen wanneer u binnenkomt.
U kunt de alarmvertragingstijd instellen met de volgende stappen:

1. Open de  'HomeWizard link' app
  2. Ga naar  'Mijn huis' tabblad rechtsonder op het scherm. (automatisch bij openen van de app)
  3. Navigeer naar 'Huisinstellingen' door op het tandwielpictogram te tikken.
  4. Ga naar 'Beveiliging
  5. U komt nu in het scherm van het Veiligheid & Beveiliging.
    • Druk dan op  ‘Alarmvertraging’.
      • Druk op de ‘tijd’ in seconden is wat je wilt instellen.
        • U kunt geen alarm vertraging selecteren, 10,20,30,40,50 of 60 seconden vertraging.

Alarmlichten

Met alarmlichten kunt u selecteren welke kleuren lampen een onderdeel van het beveiligingssysteem worden. Alarmlampjes knipperen rood in geval van een alarm, oranje wanneer de alarmvertraging actief is en groen wanneer het beveiligingssysteem is uitgeschakeld. Om deze reden kunt u alleen kleurlampen configureren als alarmlichten.

U kunt uw alarmlichten met de volgende stappen bewerken (zorg dat er ten minste één kleurenlamp is geïnstalleerd):

1. Open de  'HomeWizard link' app
  2. Ga naar  'Mijn huis' tabblad rechtsonder op het scherm. (automatisch bij openen van de app)
  3. Navigeer naar 'Huisinstellingen' door op het tandwielpictogram te tikken.
  4. Ga naar 'Beveiliging'
  5. U komt nu in het scherm van het Veiligheid & Beveiliging.
    • Druk dan op ‘Alarmlichten’.
      • Schakel de sensor in met wat deel uit moet maken van het beveiligingssysteem.
        • Alarmlichten is beschikbaar voor de volgende apparaten;
          • Kleurenlamp

Als u kleurenlampen aan uw link wilt toevoegen, kijk dan naar Kleurenlamp