Een dimmer is een stopcontact dimmer dat aangesloten lampen kunt schakelen en dimmen tot 200 watt. Voordat u deze dimmer op de juiste manier kunt gebruiken, moet u deze aan de link gekoppeld worden. Deze pagina beschrijft de interactie en instelling van de volgende dimmer;

De dimmer toevoegen aan de Link

Voordat u de dimmer wil toevoegen aan de link. Houd dan rekening mee met het volgende:

• Één tegelijk

U kunt slechts één dimmer tegelijk toevoegen. Het toevoegen van meerdere dimmers tegelijk kan ongewenst gedrag vertonen.

• Gebruik de juiste apparaat in het energieschakelaar
Met de dimmer kunt u lampen dimmen en schakelen tot 200 watt. Controleer of de lamp(en) aan deze eisen voldoen.
  • Steek de dimmer nog niet in het stopcontact

Sluit de dimmer nog niet in het stopcontact. Maak je geen zorgen als je dit per ongeluk heb gedaan. Zorg ervoor dat de dimmer uit het stopcontact bevind voordat u de procedure start.

De volgende stappen wordt uitgelegd hoe u de dimmer in de HomeWizard Link app toegevoegd kan worden:

1. Open de 'HomeWizard link' app.
  2. Ga naar het tabblad  'Mijn huis' rechtsonder aan op het scherm. (Wordt automatische geopend bij het openen van de app)
  3. Ga in de app naar de 'Huisinstellingen'  door op het tandwiel pictogram in de rechterbovenhoek te klikken.
  4. Selecteer 'Apparaat toevoegen'
  5. U bevindt zich in het scherm 'Apparaat toevoegen'.
    • SelecteerDimmer’ om een energieschakelaar  toe te voegen.
    • Als je goed voorbereid bent, drukt u op 'Volgende' om de koppeling te starten.
      • Sluit de dimmer in het contactdoos tijdens het leerproces. Het indicatielampje begint snel te knipperen om aan te geven dat het koppelen is gelukt.
        • Volg de verdere instructies op de app.
  1. Gefeliciteerd, je hebt een dimmer toegevoegd aan de HomeWizard link.

De dimmer bedienen

Na het koppelen is het mogelijk om de dimmer te gebruiken.

1. Open de  'HomeWizard app'
  2. Klik onderaan het scherm op Bedienen’.
  3. U bevindt zich in het 'Bedienen' scherm. Zoek de energieschakelaar in de toegewezen kamer.
    • Druk eenmaal op de 'tegel’ om de dimmer ‘AAN’ of ‘UIT’ te zetten.
    • Lang ingedrukt op de tegel’’ om naar het ‘Bediening’ -venster te gaan.
      • U bevindt zich in de ‘Bediening’ -venster van de energieschakelaar;
        • Schuif naar link of rechts om de sterkte van het licht aan te passen.
        • Druk op  'Geschiedenis' om de geschiedenis van de energieschakelaar te bekijken.
        • Druk op  Apparaatinstelling’ om de naam, icon, kamer of automatiseren te veranderen.

Plaatsen en installeren van de dimmer

De energieschakelaar kan in elke contactdoos binnen het bereik van de link.

1. De dimmer in het stopcontact plaatsen

Plaats de dimmer in de gewenste stopcontact. De dimmer kan in elke stopcontact binnenshuis, binnen het bereik van de link.

2. Koppelprocedure gestart (nadat de dimmer in de stopcontact zit)

Als u de dimmer  voor het eerst in het stopcontact steekt, gaat de indicatie LED knipperen om aan te geven dat de dimmer een koppeling probeert te maken. Is de dimmer al gekoppeld aan de link. Wees gerust, de koppel-procedure (knipperen) stopt na 10 seconden. Daarna is het dimmer klaar voor gebruik.

3. Handmatige bediening

U kunt de dimmer ook met de 'aan/uit- knop' in- of uitschakelen.

Druk op de knop en hou deze ingedrukt om de lichtsterkte niveaus te doorlopen. Zodra u de maximumlichtsterkte heeft bereikt. gaat het toestel weer dimmen. Houd de knop ingedrukt tot u de gewenste lichtsterkte heeft bereikt.

Handleiding

Zie het onderstaande document hieronder voor de handleiding van de Smartwares Connected dimmer SH8-90902