Een energieschakelaar is een stopcontact schakelaar dat het stroomverbruik meet en aangesloten apparaten kunt schakelen tot 3500 watt. Voordat u deze energieschakelaar op de juiste manier kunt gebruiken, moet u deze aan de link gekoppeld worden. Deze pagina beschrijft de interactie en instelling van de volgende schakelaar;

De energieschakelaar toevoegen aan de Link

Voordatje de energieschakelaar wil toevoegen aan de link. Houd dan rekening mee met het volgende:

• Één tegelijk

U kunt slechts één energieschakelaar tegelijk toevoegen. Het toevoegen van meerdere schakelaars tegelijk kan ongewenst gedrag vertonen.

• Gebruik de juiste apparaat in het energieschakelaar
Met de energieschakelaar kunt u lampen schakelen tot 3500 watt. Controleer of het apparaat / lampen aan deze vereisten voldoen.
  • Steek de energieschakelaar nog niet in het stopcontact

Sluit de energieschakelaar nog niet in het stopcontact. Maak je geen zorgen als je dit per ongeluk heb gedaan. Zorg ervoor dat de energieschakelaar uit het stopcontact bevind voordat u de procedure start.

De volgende stappen wordt uitgelegd hoe u de lamp in de HomeWizard Link app toegevoegd kan worden:

1. Open de 'HomeWizard link' app.
  2. Ga naar het tabblad  'Mijn huis' rechtsonder aan op het scherm. (Wordt automatische geopend bij het openen van de app)
  3. Ga in de app naar de 'Huisinstellingen'  door op het tandwiel pictogram in de rechterbovenhoek te klikken.
  4. Selecteer 'Apparaat toevoegen'
  5. U bevindt zich in het scherm 'Apparaat toevoegen'.
    • SelecteerEnergieschakelaar’ om een energieschakelaar  toe te voegen.
    • Als je goed voorbereid bent, drukt u op 'Volgende' om de koppeling te starten.
      • Sluit de energieschakelaar in het contactdoos tijdens het leerproces. Het indicatielampje begint snel te knipperen om aan te geven dat het koppelen is gelukt.
        • Volg de verdere instructies op de app.
  1. Gefeliciteerd, je hebt een energieschakelaar toegevoegd aan de HomeWizard link.

De energieschakelaar bedienen

Na het koppelen is het mogelijk om de energieschakelaar te gebruiken.

1. Open de  'HomeWizard app'
  2. Klik onderaan het scherm op Bedienen’.
  3. U bevindt zich in het 'Bedienen' scherm. Zoek de energieschakelaar in de toegewezen kamer.
    • Druk eenmaal op de 'tegel’ om de energieschakelaar ‘AAN’ of ‘UIT’ te zetten.
    • Lang ingedrukt op de tegel’’ om naar het ‘Bediening’ -venster te gaan.
      • U bevindt zich in de ‘Bediening’ -venster van de energieschakelaar;
        • Zie het 'Stroomverbruik' van de energieschakelaar.
        • Druk op  'Geschiedenis' om de geschiedenis van de energieschakelaar te bekijken.
        • Druk op  Apparaatinstelling’ om de naam, icon, kamer of automatiseren te veranderen.

Plaatsen en installeren van de Energieschakelaar

De energieschakelaar kan in elke contactdoos binnen het bereik van de link.

1. De energieschakelaar in het stopcontact plaatsen

Plaats de energieschakelaar in de gewenste stopcontact. De energieschakelaar kan in elke stopcontact binnenshuis, binnen het bereik van de link.

2. Koppelprocedure gestart (nadat de energieschakelaar in de stopcontact zit)

Als u de energie schakelaar voor het eerst in het stopcontact steekt, gaat de indicatie LED knipperen om aan te geven dat de energieschakelaar een koppeling probeert te maken. Is de energieschakelaar al gekoppeld aan de link. Wees gerust, de koppel-procedure (knipperen) stopt na 10 seconden. Daarna is het energieschakelaar klaar voor gebruik.

3. Handmatige bediening

U kunt de energie schakelaar ook met de 'aan/uit- knop' in- of uitschakelen. Druk deze korter dan 1 seconde in om de energie schakelaar aan of uit te schakelen.

4. Fabrieksinstellingen

Als u de knop ingedrukt houd , gaat de LED op de enige schakelaar na enige tijd uit. De energieschakelaar gaat naar naar de  fabrieksinstellingen.

Handleiding

Zie het onderstaande document hieronder voor de handleiding van de Smartwares Connected Energy Socket SH8-90901