Het apparaat dat is gekoppeld, valt buiten het bereik van de Link. Dit kan verschillende oorzaken hebben, denk hierbij aan andere elektrische velden of obstakels zoals betonnen wanden en vloeren. Probeer dit op te lossen met de onderstaande procedure.

1. Vergroot het bereik door meerderen apparaten te koppelen.

Het bereik wordt automatisch vergroot door meerdere producten te gebruiken die compatibel zijn met de Link mits het gekoppelde apparaat van constante spanning is voorzien. Apparaten die gevoed worden met behulp van een batterij kunnen het signaal niet versterken vanwege de levensduur van de batterij.

Voorbeeld scenario. Een gekoppelde rookmelder die u op de zolder wilt plaatsen (2e verdieping) is te ver weg van de Link die zich op de begane grond bevindt. Door een Connected LED Lamp op de 1e verdieping te plaatsen creëer je een "brug" waarmee de rookmelder toch binnen het bereik valt van de Link.

Versterker

De volgende apparaten functioneren automatisch als signaal versterkers nadat ze gekoppeld zijn met uw Link.

• LED lamp
    • Smartwares XQ-lite 868Mhz Connected LED lamp XQ1600
    • Smartwares Connected E14 kaars LED lamp HW1602
    • Smartwares Connected GU10 LED lamp HW1603
  • Colours LED lamp
    • Smartwares Connected colour bulb HW1601
  • Energy switch
    • Smartwares Connected Energy Socket SH8-90901
  • Dimmer
    • Smartwares Connected Dimmer Socket SH8-90902

BELANGRIJK

Rookmelders, watermelders en raam- deurcontact sensoren zijn GEEN versterkers

2. Verplaats de Link (indien mogelijk))

De ideale positie voor de Link is in elk huis anders, maar er zijn een aantal regels die hier altijd van toepassing zijn. U kunt het signaal verbeteren door de Link uit de buurt van andere elektronica te houden. Met name apparaten die dezelfde radiogolven  gebruiken, kunnen het radiogolven-signaal sterk verstoren. Betonnen vloeren en metalen objecten hebben ook invloed op het signaalsterkte van de Link.

De meterkast is bijvoorbeeld vaak een handige plaats voor de Link vanwege de plaatsing van uw router, maar slecht voor het bereik. Het signaal wordt direct verstoord door de verzameling metalen buizen en kabels. Een betere plek voor uw Link is het midden van het huis, waar een netwerkverbinding als stroomvoorziening beschikbaar is.

3. Verklein de afstand tussen het apparaat en de Link

Hoe kleiner de afstand tussen de Link en het apparaat, hoe beter de verbinding is. Plaats het apparaat zo dicht mogelijk bij de Link.