De Google Assistant kan worden geïntegreerd in de HomeWizard Link-app. Op deze manier kun je Google Home gebruiken om je HomeWizard Link-apparaten met spraakopdrachten te bedienen.

Voeg je link toe aan Google Assistant

Zorg voordat je verder gaat dat je Google Home -apparaat correct is ingesteld en dat je een werkende Google-account hebt.

De volgende stappen leggen uit hoe u de HomeWizard Link Skill installeer op uw Google Home-apparaat:

1. Open de  'HomeWizard link app'
  2. Ga naar het tabblad  'Mijn huis' rechtsonder aan op het scherm. (Wordt automatische geopend bij het openen van de app)
  3. Ga in de app naar de 'Huisinstellingen'  door op het tandwiel pictogram in de rechterbovenhoek te klikken.
  4. Selecteer  ’Integraties'
  5. Je bent in de  'Integraties' scherm.
    • Selecteer  'Google Assistant’ om de integratie te starten.
      • Selecteer 'Download Google Assistant actie' en verwijs u naar de link van een website of naar Google assistent app.
        • Druk op 'Instellen' om de skill te installeren in deAlexa
          • Voer uw 'e-mailadres' en 'wachtwoord' van uw HomeWizard-account in en selecteer vervolgens 'Aanmelden'.
          • Geef toegang door op  'Autoriseren' te selecteren.
      • Verbind de apparaten op de HomeWizard Link met Google door te zeggen "Ok Google, zoek apparaten"
      • Jouw apparaten zouden nu moeten verschijnen in de lijst van gevonden apparaten. De apparaten hebben dezelfde naam zoals jij ze gegeven hebt in de HomeWizard Link.
      • Nu is de configuratie afgerond. Test het door simpelweg aan Google Home te vragen om een lamp aan of uit te zetten.
  6. Gefeliciteerd, je hebt met succes de HomeWizard Link Skill ingesteld op je Google Home-apparaat. Je kunt nu je eigen stem gebruiken om van apparaat te wisselen of je apparaten bedienen vanuit de Google Assistent-app op je smartphone!

Stembediening met Google Assistent

De volgende apparaten die op uw HomeWizard Link zijn aangesloten, kunnen worden bediend met Alexa:

• LED lamp
    • Smartwares XQ-lite 868Mhz Connected LED lamp XQ1600
    • Smartwares Connected E14 kaars LED lamp HW1602
    • Smartwares Connected GU10 LED lamp HW1603
  • Colours LED lamp
    • Smartwares Connected colour bulb HW1601
  • Energy switch
    • Smartwares Energy socket
  • Dimmer
    • Smartwares Dimmer socket

Zodra u de naam of groep van uw lichten kent, kunt u het volgende zeggen:

LED bulb

Connected led lights

'Ok Google, Zet mijn nachtlamp aan' - Zet de nachtlamp aan.

'Ok Google, Zet mijn nachtlamp uit' - Zet de nachtlamp uit.

'Ok Google, dim mijn nachtlamp' - Verlaagt de helderheid van de nachtlamp.

'Ok Google, dim de nachtlamp met 5 procent' - Verlaagt de helderheid van de nachtlamp met 5 procent.

'Ok Google, zet de nachtlamp naar warm wit' - Veranderd de nachtlamp kleur naar warm wit.

'Ok Google, zet de nachtlamp naar daglicht' - Veranderd de nachtlamp kleur naar daglicht.

Colours LED lamp

Connected Color LED lights also support changing colours

Hier is een voorbeeld hoe de kleur te veranderen naar rood.

'Ok Google, maak de nachtlamp rood'  - Veranderd de kleur van de nachtlamp naar rood.

Dimmer

Dimmer Socket:

'Ok Google, zet de dimmer aan'  - Zet de dimmer aan.

'Ok Google, zet de dimmer uit' - Zet de dimmer uit.

'Ok Google, dim de dimmer' - Verlaagt de helderheid van de dimmer.

'Ok Google, dim de dimmer met 5 procent' - Verlaagt de helderheid van de dimmer met 5 procent.

Energy switch

Energy Switch:

'Ok Google, zet de energie schakelaar uit'    - Zet de energie schakelaar uit.

'Ok Google, zet de energie schakelaar aan'    - Zet de energie schakelaar aan.

Voor meer informatie raadpleeg de Google assistent webpagina